OMGEVING

Net buiten het middeleeuwse dorpje Monte Vidon Combatte ligt onze camping San Procolo, vernoemd naar het XVI-eeuwse kerkje in het dorp. Monte Vidon Combatte ligt op 398 meter boven zeeniveau. Met slechts 473  inwoners een zeer kleine gemeente, op de grens van de provincies Ascoli Piceno en Fermo. Het credo van de gemeente is “Tranquillità e Natura!”. Dit uit zich onder meer in de rustige harmonieuze omgeving. Vanuit het dorp heeft men uitzicht op het Sibillini gebergte, de Gran Sasso, Conero en zelfs een stukje Adriatische zee.

Wij hebben een paar highlights van deze prachtige regio hieronder voor je op een rijtje gezet.

In de omgeving zijn prachtige dorpjes en steden te bekijken zoals Fermo, Ascoli Piceno en Loreto. Drie kilometer van de camping ligt Petritoli, een klein stadje met een grootse historie. Op aanvraag organiseren wij een rondleiding door dit prachtige en interessante stadje. Wij bevinden ons ook in de schoenendriehoek van Italië. Als je mooie Italiaanse schoenen wilt kopen is dat zeker een aanrader! En natuurlijk zijn er in alle dorpjes en steden markten, van klein tot groot. In de informatiegids op de camping staat precies waar en wanneer de markten zijn. Vroeg op, maar zeker de moeite waard! In deze gids staat ook informatie over prachtige zandstranden in de omgeving en wandelingen door de bergen.

De camping ligt op slechts 20 kilometer afstand van een mooi zandstrand, een prachtige blauwe zee, veel vertier voor de kinderen en leuke strandpaviljoens. Op 25 kilometer naar het westen (landinwaarts) ligt het nationaal park “Monti Sibillini” een bergwereld van ongekende schoonheid en puurheid. Uit dit park komt ook het drinkwater op de camping vandaan. De hoogste top, de “Monte Vettore” is bijna 2500 meter hoog. In dit natuurgebied kun je wandelen, klimmen en in de winter skiën.

Close Menu